Pikantan namaz Tirokafteri

Ljuto crveno sočivo na indijski način
26.03.2020
Skovila: 🌶 Zemlja porekla:

Sastojci

feta – 300 g
kiselo mleko – 200 g
beli luk – 2 – 3 čena
maslinovo ulje – 50 g
ljute paprike – 1 komad, crvena
ljuta aleva paprika – 1/2 kašičica
peršun – 1 veza
baget – 1 komad
so

Način pripreme

Sitno iseckajte čenove belog luka. Posipajte maslinovim uljem, posolite i ispresujte vrhom noža na daski za sečenje, tako da dobijete namaz.

Sitno iseckajte ljutu papriku. U činiji pomešajte kiselo mleko i feta sir, pa promešajte, dok se ne sjedine dobro.

Dodajte ljutu alevu papriku i prstohvat soli. Dodajte namaz od belog luka, ljutu papriku i sitno iseckan peršun.

Isecite baget na krupne kriške i istrljajte ih o dasku, da bi upile i preostalo maslinovo ulje sa belim lukom.

Pecite na gril tiganju za 2-3 minuta, dok ne dobiju boju.

Servirajte pikantni namaz sa kriškama hleba.