Ljuta škembe čorba

Pepper X (privremeno)
12.02.2020
Skovila: 🌶 Zemlja porekla:

Sastojci

teleći škembići – 1 – 1, 2 kg
biljna masnoća – 3 kašika
brašno – 3 kašika
mleko – 1 šolja, punomasno
ljute paprike – 4 suve
aleva paprika – 1 kašičica
biber – 2 kašičice, mleveni
so

Način pripreme

Od škembića se odvoji masnoća. Iseče se na krupne parčiće ili na trakice. Kuva se u odgovarajućoj posudu u litru vode s neophodnom količinom soli sat i po pod poklopcem.

Isecka se na sitno.

U jednoj kašiki masnoće se zaprži sitno iseckana masnoća od škembeta zajedno sa sitno iseckanim paprikama. Dodaje se aleva paprika i gasi se bujonom.

U 2 kašike masnoće se zaprži brašno, dodaje se vreo bujon i vraća se u šerpu. Dodaje se škembe, šolja zagrejanog mleka i biber.

Vri 2-3 minuta.

Kako ćete ga konzumirati – s belim lukom ili bez belog luka, sa sirćetom ili bez sirćeta – to je vaša stvar. Ali uvek će biti veoma ukusno.