Kukuruzni hleb sa ljutim papričicama

Habanero Golden (Yellow)
08.03.2020
Fatalii
26.03.2020
Skovila: 🌶 Zemlja porekla:

Sastojci

2 jaja
400 ml jogurta
60 g maslaca
120 g Kukuruznog brašna
280 g Pšeničnog glatkog brašna
1 Prašak za pecivo
2 kašičice soli
2 ljute papričice
150 g luka
200 g Kukuruza šećerca
100 g rendanog parmezana

Priprema

U većoj činiji umutite jaja pa umešajte jogurt i rastopljeni maslac. Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo i so.

Ljutim papričicama odstranite sjemenke i sitno ih narežite. Luk sitno narežite i propržite na malo ulja.

Dodajte mešavini zajedno s kukuruzom i parmezanom. Sve sastojke dobro izmešajte kako biste dobili glatko testo. Testo razvucite i stavite u namašćenu tepsiju (veličine 30×18 cm).

Pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 45 minuta.

Nakon pečenja ostavite hleb u tepsiji oko 10 minuta, a zatim ga izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.